BLOG1: DIEPTEREINIGING VOERTUIG INTERIEUR

Het interieur van je auto weer als nieuw: het belang van regelmatig reinigen

 Je auto schoonmaken gaat verder dan alleen de buitenkant, ook in het interieur hoopt stof en vuil zich snel op. Regelmatig het interieur van je auto laten reinigen zorgt voor een bacterie- en virusvrije omgeving en niet onbelangrijk; vergroot je rijplezier! In deze blog lees je alles over het reinigen van het interieur van jouw auto, en waarom het verstandig is om dit eens in de zoveel tijd door een professional te laten doen.

 

Waarom is het belangrijk om jouw auto interieur regelmatig te reinigen?

Je brengt nog meer tijd door in je auto dan je zelf soms denkt; denk maar eens aan alle uren dat je op en neer rijdt naar je werk, naar de supermarkt, je kinderen wegbrengt naar de sport, en de lijst  (en kilometerteller) gaat nog wel even door. Niet onbelangrijk voor je gezondheid dus om al die tijd door te brengen in een schone en stofvrije omgeving! Daarbij geniet je ook veel langer van je auto als je deze regelmatig onderhoudt.

Meer vuil dan je denkt in het interieur van je auto

Het interieur van je auto is een kleine ruimte, en toch zou het je verbazen hoeveel stof en vuil zich in de hoekjes en gaatjes hiervan kunnen ophopen in korte tijd. Na verloop van tijd worden dit er natuurlijk alleen maar meer. Hoe langer je wacht met schoonmaken, hoe langer je al dat stof en vuil ook inademt. Je kunt je voorstellen dat dit niet erg goed is voor je gezondheid. Daarom is het belangrijk om niet alleen regelmatig zelf het interieur van je auto schoon te maken, maar om deze ook eens in de zoveel tijd goed laat reinigen door een professional. Dat zorgt niet alleen voor een lekker schone auto maar ook een betere gezondheid, én een auto die langer meegaat.

Een goede basis reiniging door een professional bestaat uit:

 • Inspecteren van de staat van het interieur
 • Stofzuigen van vloer en matten
 • Ramen lappen
 • Dorpels, middenconsole en dashboard schoonmaken
 • Autobekleding en matten stomen en reinigen (dieptereinigen)
 • Kofferbak
 • Deurranden afnemen

Wanneer je bij ons een afspraak maakt voor het reinigen van jouw auto interieur, zullen wij altijd eerst de staat hiervan bekijken en op basis daarvan adviezen geven. Mocht een basis reiniging niet genoeg zijn, hebben wij meer dan genoeg opties om het interieur van jouw auto weer helemaal fris te krijgen, van autozetels tot de kleinste verborgen hoeken en gaten.

 

Alle vlekken en nare geuren weg door een dieptereiniging!

Alleen oppervlakkig reinigen is niet genoeg om je auto vrij te houden van bacteriën, schimmels, allergenen en andere schadelijke stoffen. Wij adviseren om eens in het halfjaar of maximaal jaar ook een dieptereiniging te laten doen door een professional.

 

Wat is een dieptereiniging?

Een dieptereiniging haalt hardnekkige vlekken uit de bekleding van je auto. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld koffievlekken, vlekken die na verloop van tijd in de bekleding trekken of zelfs braaksel.

Waarom een dieptereiniging voor jouw auto?

Veel schoonmaakmiddelen halen de vlekken alleen uit de bovenste laag van de bekleding, hierdoor blijven vlekken en bacteriën onder het oppervlakte in de bekleding van je auto en wordt deze nooit écht helemaal schoon.

Bij een dieptereiniging wordt de bekleding, van auto zetels tot de rest van het interieur, volledig gereinigd. Door middel van speciale apparatuur halen wij zelfs de meest hardnekkige vlekken eruit, en kun jij weer genieten van een schoon auto interieur. Dit doen wij met behulp van speciale apparatuur die zelfs tot de meest diep liggende vezels van de bekleding doordringt.

Plafond van je auto interieur reinigen

Het dakhemel van de auto wordt nog wel eens over het hoofd gezien, maar ook hier hopen geuren, bacteriën en schadelijke stoffen zich op! Ook je dakhemel regelmatig goed laten reinigen is van belang, en daar hebben wij alle apparatuur voor in huis. Om een schone omgeving te behouden in het autointerieur adviseren wij om het plafond eens in het half jaar te laten reinigen.

Het laten reinigen van je autostoelen

Iemand in de auto wordt wagenziek, je moet op de rem trappen terwijl je koffie drinkt of je kinderen morsen op de achterbank. Vlekken liggen altijd op de loer tijdens het rijden. Het is daarom ook een goed idee om eens per maand zelf je autostoelen schoon te maken, zo voorkom je dat vlekken en nare geurtjes de kans krijgen om diep in de bekleding te trekken.

Waarom je auto zetels professioneel laten reinigen?

Maar hoe regelmatig je zelf je autostoelen ook schoonmaakt; stof, vuil en vlekken trekken alsnog diep door in de vezels van de bekleding. Daarom raden wij ook aan om minstens één keer in het half jaar je auto zetels te laten reinigen door een specialist. Met onze professionele apparatuur maken wij je autostoelen weer zo nieuw als de dag dat je je auto aanschafte! Zo gaan ze langer mee, en blijven ze frisser voor iedereen die erop zit.

Vlekken verwijderen uit een lederen auto interieur

Ook in leer trekt vuil diep door. Leer heeft een andere behandeling nodig dan stoffen bekleding, en normale huis-, tuin- en keukenschoonmaakmiddelen zijn hier absoluut niet geschikt voor! Deze kunnen namelijk het leer onherstelbaar beschadigen.

Heb je een lederen interieur of autostoelen, dan kunnen wij deze niet alleen voor je reinigen maar ook opnieuw voeden zodat het leer weer zacht en soepel wordt. Elk lederen interieur zal snel verouderen zonder de juiste behandeling, het leer verliest dan zijn soepelheid, levendigheid en kleur. In de zomer, of onder andere warme omstandigheden, wordt dit proces alleen maar versneld. En omdat leer een natuurlijk product is kan hier na verloop van tijd ook scheurtjes en verkleuringen in ontstaan, vooral in autostoelen.

De reden dat de verkleuringen ontstaan is invloed van buitenaf. Met name zonlicht speelt hier een belangrijke rol in. De scheurtjes ontstaan door slijtage, en dat is niet gek als je je bedenkt dat je autostoelen dagelijks gebruikt worden. Ook kunnen scheurtjes ontstaan door uitdroging, voorbeelden hiervan zijn warmte of je airco.

Wij raden aan om eens in het halfjaar het leer te laten reinigen en voeden. Zonder regelmatige behandeling is er meer risico op slijtage, vervaging van kleur en scheuren in de auto zetels. Wij zullen altijd vooraf de staat van de bekleding checken, en op basis hiervan het leer een passende behandeling geven.

 

Extra behandelingen:

Autobekleding laten reinigen met een stoombehandeling

Het stomen van het interieur van je auto is een goede manier om niet alleen te verfrissen maar ook om te desinfecteren van schimmels een bacteriën. Ook werkt dit goed om ongewenste luchtjes in je auto weg te krijgen. Stomen is een voorbehandeling en hiermee krijg je niet alle vlekken weg, hier is ook een shamponeerbeurt voor nodig.

Ozonbehandeling

Bij een ozonbehandeling plaatsen wij een klein apparaat in de auto dat ozongas in het autointerieur blaast. Dit gas maakt het interieur vrij van allergenen, schadelijke bacteriën en nare geurtjes. Omdat ozon een gas is, bereikt het ook elk hoekje. Deze methode zorgt ervoor dat onaangename geuren verdwijnen als sneeuw voor de zon, en dat de gehele luchtcirculatie in het interieur gereinigd en gedesinfecteerd wordt. Meestal duurt een ozonbehandeling 2 tot 8 uur, afhankelijk van de staat van het interieur van jouw auto.

Voordelen van jouw autointerieur professioneel te laten reinigen

 

 • Grondige reiniging door en door

We hebben het al eerder gezegd; zelf kun je je auto nog zo vaak schoonmaken, toch zul je nooit alle opgehoopte bacteriën en vuil eruit krijgen. Wij hebben professionele apparaat in huis om alle vlekken en ongewenste geurtjes weg te krijgen.

 • Betere hygiëne

Je kunt je voorstellen dat het niet goed is voor je gezondheid om constant al die bacteriën en schimmels in te ademen terwijl je aan het rijden bent. Met onze reinigingsbehandelingen maken we korte metten met alle schadelijke stoffen en bacteriën, zodat jij weer gerust (en gezond!) kan ademen in de auto.

 • Zelfs de meest lastige vlekken verdwijnen als sneeuw voor de zon

Koffievlekken, etensvlekken en zelfs braaksel kunnen wij met het grootste gemak voor je verwijderen. Waarom zou je zelf pijn en moeite doen om deze nare vlekken te verwijderen als wij het beter én grondiger kunnen?

 • Wij passen onze behandeling aan aan elk soort materiaal

Onze schoonmaak behandelingen zijn geschikt voor elk soort auto interieur. Of je nou lederen auto zetels hebt of stoffen matten; wij krijgen het allemaal weer schoon!

 • Behandeling door een expert

Al onze poetsers zijn van alle middelen voorzien om jouw auto interieur weer volledig schoon te krijgen, tot in de kleinste hoekjes.

 • Het interieur van je auto gaat langer mee

Zonder goed onderhoud zal de bekleding en de rest van het interieur snel verouderen of zelfs beschadigen. Eens in de zoveel tijd een professionele reiniging laten doen zal ervoor zorgen dat deze zo lang mogelijk mee blijven gaan.

 • Je autozetels en interieur zien er weer als nieuw uit!

Het is ons doel om jouw auto weer zo nieuw te laten voelen als de dag dat je ‘m kocht!

Wij besteden de grootste zorg om jouw auto interieur weer als nieuw te laten voelen, en we hebben alle nodige midden en expertise in huis hiervoor. Dus waarom zou je zelf de moeite nog doen? Ga voor expertise en gemak, en kies voor ons om het interieur van jouw auto op te knappen! Neem contact met ons op om een afspraak te maken via het contactformulier of bestel meteen en veilig online, bel ons via 0498/54.51.68 om direct een afspraak te maken.